vers brood

zwarte emmer groot

Vanaf 10 juni 2020 is er weer Happy Walking in the Grain
elke woensdagavond van 19-20.30 uur. 
Hier vind je alle praktische informatie

 huiskamerlab

  Nederlandse regelgeving (zuur)desembrood per 1 juli 2020

 

eenkoorndesem en goudsbloemen

Eenkoorn gistbrood en eenkoorndesembrood

 bloemenspuittien

Broodsmakelijk.nl over plantenspuiten
&
link naar graanenbrood die ik kwijt was

 

 

 The Learned Pig, zeven afleveringen over graan, malen, brood
Podcast voor thuiszitters

 

ZELF BROOD BAKKEN
in tijden van Corona 
Gistbrood of desembrood
inclusief moederdeeg maken,
stencil van mijn broodbakles

 

 

hallo

Vegan of luxe brioche: Paasbrood 2020 
van 1 kilo bloem en 8 gram instantgist en TIJD

 

kookdeegoberkulmer

meelkookstuk Oberkulmer Rotkorn spelt
en kleine studie over SPELT

  

figuren

Men neme een pond bloem....

 


devierambassadeurs

Les Ambassadeurs du Pain, Respectus Panis

 

gebakkentien

vooroefening paasbrood volkorenmeel

ingredienten

Van 1 1 1 1 nu naar 1 1 anderhalf anderhalf,
de macrobiotische haverkoeken.

  

bordtien

Vegan krent/rozijnenbrood

boek

Boekbespreking 

bel

Kerstbrood 2019, simpel en lekker
(vegan)

omslagen

Roggebrood met krenten en cranberries
(
uit het prachtige nieuwe broodboek)

mooiste

Lussekatt tijd

eistrijkselPopulatietarwe van Doornik,
voorheen Heliaro populatie geheten.

lichttien

Roggerondje 2.0; niet-koude deegvoering

120brodentien

moederdeeg zelf starten, desembrood maken
link naar Smaakacademie Achterhoek

roerentien

Meelkookstuk, prima voordeeg bij oude granen

Prachtig artikel in The Guardian over de eerste populatietarwe
- Tom Wolfe, Engeland - die officieel verhandeld mag worden. 

   

rogge en moederkoorntien Who's afraid of rye? Ik niet. Integendeel.

degenachtBrood met (hoeveel) lupinenmeel?

 ramptonrivet14meiIn oktober kun je oude granen zaaien
in je (volks)tuin.

 marlousHappy Walking 2019 is voorbij, zie hier logboek

eenkoornbroodtien

Prachtig geel eenkoornbrood

 

Klik op Eerder gebakken
gerangschikt op chronologische volgorde

kilomeelnaturelbroodkilomeelkrentenbroodRivetbrood, 82% hydratie, 12 uur rijstijd 

klaartegelsRivet broden, van Rampton rivet en Nonette de Lausanne,
Diversifood

theo25Bakkershanden en zuurdesemculturen
fascinerend onderzoek Rob Dunn lab/Puratos
(foto Theo Jennissen)

robdunnlabverspreiding Lactobacillus sanfranciscensis60De Lactobacillus sanfranciscensis is everywhere
en nog veel meer interessants. 

7g

Onze oosterburen zijn doorkneed
in quellen, brühen, kochen

rijsmanierentien

Lezing Bakkersvakbeurs 2019 

  
tegelRemesy/YohanFerrantbrood gemaakt
van Witte emmer en Ebner Rotkorn

  

naturel rogge

Goede ervaringen met zuurdesem roggebrood  
Sint Jansrogge 2018, Doornik Natuurakkers

 Prima artikel van Vanessa Kimbell over acrylamide in de korst van brood.
(link werkt niet meer. Hier staat meer over acrylamide en Vanessa Kimbell over dit onderwerp. 

En over andere enzymen die de natuur ons schijnt te geven als het brood van volkorenmeel gemaakt is en met zuurdesem bereid.  

 Helder artikel van Joanna Blythman, The Guardian, augustus 2018
(niet-coeliakie gerelateerde glutenallergie; waar heeft het wel en niet mee te maken?)  

  

Portal naar allerlei artikelenover OUDE GRANEN 

Heritage grains Doonik Natuurakkers 2017 (Engels)

  

nachtbrood25

Het boek Nachtbrood